spacer

www.defietsendehollander.nl
6000 kilometer fietsen voor oeganda

spacer
header
Eindstand 
31 mei

122 dagen
6894 km
 

Wie ben ik?

Mijn naam is Ruben Wesdorp, geboren in Waalwijk op 6 september 1978. Ik ben opgegroeid in een gezin met 2 broers (28 en 24) en een zusje (21). Ik heb in Utrecht Pedagogische wetenschappen gestudeerd, met als specialisatie ‘Sport, bewegen en beleid’. Vanaf januari 2003 ben ik werkzaam als sportconsulent bij Sportraad Zuid Holland. Sinds mei 2003 ben ik woonachtig in Voorburg.

Woorden waarmee ik mezelf zou kunnen typeren zijn: nuchter, analytisch, pragmatisch, geïnteresseerd in de ander, betrokken en behulpzaam. Ik probeer mensen en zaken om me heen met een dosis humor te benaderen, wat vaak relativerend werkt. Ook zelfspot ga ik niet uit de weg.


Vakantie
Ik houd van actieve vakanties. Op 11-jarige leeftijd zijn we met het gezin op de fiets met tentjes door Nederland en België getrokken. Op 17-jarige leeftijd heb ik dit samen met mijn broer (24) nogmaals gedaan, alleen toen met gehuurde ligfietsen. Verder heb ik aardig wat vakanties in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk doorgebracht, waar ik menig bergwandeling heb gemaakt. Ik ben niet het type dat 2 weken achter elkaar als een tosti-ijzer op het strand zou kunnen liggen. De combinatie van actief bezig zijn en af en toe luieren is het meest ideale.

Sport
Sport is voor mij van jongsaf aan erg belangrijk geweest. Ik voetbalde met plezier 3 keer in de week. Daarnaast speelde ik ook af en toe tennis. Vanwege een blessure was ik 3 jaar geleden genoodzaakt hiermee te stoppen. In mijn zoektocht naar alternatieven heb ik in april van dit jaar het fietsen ontdekt, iets waarin ik mijn energie goed kwijtraak. Dit doe ik nu fanatiek.
Naast actieve hobby’s kan ik me ook goed vermaken met muziek luisteren, een boek lezen en puzzelen.

Vrijwilligerswerk
Nadat ik mijn studie in november 2001 had afgerond heb ik 2 keer 3 maanden vrijwilligerswerk gedaan in Frankrijk. De eerste keer was van maart tot juni 2002 op een boerencamping in het departement de Creuse. Hier heb ik me onder andere bezig gehouden met het bouwen van een hooischuur, het scheren en vangen van schapen en tractor rijden.
En van augustus tot en met oktober 2002 heb ik als vrijwilliger gewerkt op Meridon, een kasteel 30 kilometer onder Parijs. Het kasteel dient als nederlands-frans cultureel centrum waar groepen gasten komen. Als vrijwilliger ben je een soort gastheer en zorg je ervoor dat de mensen een leuke en goede tijd hebben. In augustus 2005 ben ik voor een maand terug gegaan om in de tuin te werken.
Op 8 oktober heb ik kennis gemaakt met de familie Rus oftewel stichting UP4S

spacer
Hosting gesponsord door Netground
© 2005 J.C.W. Text by Ruben Wesdorp
spacer