spacer

www.defietsendehollander.nl
6000 kilometer fietsen voor oeganda

spacer
header
Eindstand 
31 mei

122 dagen
6894 km
 

Mijn actie

Doel
Het doel van mijn actie is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting UP4S, zodat de afwerking en inrichting van het schoolgebouw gerealiseerd kan worden. Ik heb besloten om 5 maanden onbetaald verlof op mijn werk aan te vragen zodat ik van 16 januari tot en met 30 mei 2006 zoveel mogelijk kilometers weg kan trappen in Nieuw-Zeeland.


Fietsend van camping naar camping
In april 2005 heb ik een nieuwe fiets, een Gary Fisher, gekocht. Met deze fiets ga ik naar Nieuw-Zeeland toe. Mijn bagage ga ik op een BOB ibex binden. Dit is een geveerd, eenwielig karretje waardoor ik ook op off-road paden kan fietsen. Het is mijn bedoeling om zoveel mogelijk de grote wegen te vermijden en zoveel mogelijk in natuurgebieden te fietsen en te verblijven. Hierdoor heb ik gekozen om met een tent op pad te gaan. In het karretje wil ik alle spullen stoppen die je nodig hebt om van camping naar camping te trekken.


De route
Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 eilanden, het Noorder- en Zuidereiland, dat bij elkaar ongeveer even groot is als Groot-Brittannie. Ik ben van plan om op beide eilanden rond te gaan trekken. Vanwege de klimatologische omstandigheden land ik in Christchurch (Zuidereiland) en vertrek ik weer vanuit Auckland (Noordereiland). Hoeveel kilometer ik ga fietsen is afhankelijk van de omstandigheden die ik tegenkom. In het kaartje hiernaast staat de route aangegeven zoals ik deze in gedachten heb. Omdat ik naast deze route (ruim 5000 kilometer) ook van plan ben om enkele mountainbike tracks te gaan fietsen, schat ik het totaal aantal kilometer op 6000. Wanneer op het kaartje wordt geklikt, dan verschijnt een uitvergroting van de route.


Toekomst
Wanneer ik terugkom uit Nieuw-Zeeland ga ik het bij elkaar gefietste geld storten op de rekening in Oeganda, zodat ze een extra financiele impuls hebben om de afwerking en inrichting van het schoolgebouw te realiseren. Afhankelijk van het bedrag kan er ook begonnen worden met het bouwen van een woonunit.

Wanneer ik zelf weer genoeg geld bij elkaar heb gespaard wil ik naar Oeganda gaan om te kijken hoe het geld besteed is.spacer
Hosting gesponsord door Netground
© 2005 J.C.W. Text by Ruben Wesdorp
spacer