spacer

www.defietsendehollander.nl
6000 kilometer fietsen voor oeganda

spacer
header
Eindstand 
31 mei

122 dagen
6894 km
 

Van 16 januari tot en met 30 mei ga ik me inzetten voor mensen die hulp nodig hebben. Door 5 maanden onbetaald verlof op te nemen ben ik in staat om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor Oegandese wees- en kansarme kinderen.

Fietsen voor stichting UP4S

Stichting UP4S heeft als doel om op kleinschalige basis Oegandese wees- en kansarme kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar in Bukomansimbi (een dorpje in het zuiden van Oeganda) een thuis te geven en een goede schoolopleiding te bieden. Op deze manier kunnen de kinderen gewoon kind zijn, zonder zorgen.

De school waar de kinderen in eerste instantie naar toe gingen was erg massaal. Een klas van 100 kinderen was geen uitzondering. Om de kinderen meer aandacht te geven is besloten een eigen school te beginnen. In het najaar van 2003 heeft de stichting 4,5 hectare grond in Bukomansimbi gekocht om het project op te starten.

In september 2004 is met de bouw van de school begonnen en op dit moment is de ruwbouw van de school gereed. De stichting is nu druk bezig om geld binnen te krijgen voor de afwerking en de inrichting van de school. De kosten hiervoor zijn begroot op € 20.000,-

De school

Behalve een eigen school heeft de stichting ook het plan om 5 woonunits voor de kinderen te bouwen, zodat de kinderen in een huiselijke omgeving kunnen worden ondergebracht. Het bouwen van een woonunit kost € 6.000,-.

Korte introductie
Ik ben Ruben Wesdorp, een 27-jarige sportconsulent die woonachtig is in Voorburg. In september 2005 heb ik besloten om me te gaan inzetten voor UP4S. Ik wil een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van de plannen die de stichting heeft. Ik ga van 16 januari tot en met 30 mei in Nieuw-Zeeland fietsen en probeer aan de hand van sponsoring en donaties zoveel mogelijk geld op te halen voor UP4S. Onder het kopje sponsor mij staat meer over de sponsormogelijkheden.

Waarom fietsen voor UP4S?
Ik liep al langer met het idee rond om te gaan fietsen voor een goed doel. Toen een vriendin van me, me attendeerde op de website en het doel van stichting UP4S, was ik meteen enthousiast om dit doel te steunen. Een vriendin van haar is in maart 2005 naar Oeganda gegaan om daar als vrijwilliger voor twee jaar de kinderen onderwijs te geven. Het is belangrijk dat elk kind kan opgroeien in een veilige omgeving en kansen krijgt om vorm te geven aan zijn of haar leven door het volgen van onderwijs. 

Ik heb begin september 2005 contact gezocht met de stichting om meer informatie te krijgen. Toen mij duidelijk werd dat UP4S

  • zich richt op wees- en kansarme kinderen;
  • geen onkosten maakt, waardoor al het geld direct naar de kinderen gaat;
  • de kinderen zoveel mogelijk praktisch informatie meegeeft en laat participeren, waardoor ze later voor zichzelf kunnen zorgen;
  • werkt vanuit een christelijke achtergrond;
  • is opgericht door een Oegandese vrouw, Sylvia Mbabazi, die in Nederland het project coordineerde (samen met haar man) en dat haar ouders dat in Oeganda deden. Op dit moment zijn er zowel in Nederland als in Oeganda meerdere vrijwillige (professionele) krachten bij gekomen;

was het voor mij heel snel duidelijk dat ik mij in zou zetten voor stichting UP4S.


UW BIJDRAGE IS VAN HARTE WELKOM! KIJK VOOR DE
SPONSORMOGELIJKHEDEN ONDER SPONOR MIJ

 

Volgende >
spacer
Hosting gesponsord door Netground
© 2005 J.C.W. Text by Ruben Wesdorp
spacer