spacer

www.defietsendehollander.nl
6000 kilometer fietsen voor oeganda

spacer
header
Eindstand 
31 mei

122 dagen
6894 km
 
Afdrukken


Een ander punt waar ik mee zat, was mijn huis. Ik wist van te voren dat ik niet de financiele middelen zou hebben om voor 4,5 maand weg te gaan en daarnaast ook nog eens mijn hypotheek en andere lasten te kunnen betalen. Gelukkig zijn mijn broer en zijn vriendin pas geleden afgestudeerd en zij hebben aangeboden om in mijn huis te komen voor een aantal maanden.

Toen ik bovenstaande punten getackeld had, werd het tijd om me bezig te gaan houden met de invulling van de sponsoring en van mijn reis. Op dit moment besteed ik veel voorbereidingstijd aan het werven van sponsors.


Om aandacht te kunnen besteden aan mijn actie is een website noodzakelijk. Op deze manier hoop ik dat potentiele sponsors eerder hun medewerking verlenen, omdat ik als tegenprestatie een banner van het bedrijf/organisatie op de site kan plaatsen. Maar voor het opzetten van website heb je computerkennis nodig. Deze bezit ik dus niet. Ik heb hiervoor de hulp ingeschakeld van mijn neef, Chris Wesdorp. Begin november is de site de lucht in gegaan.

Een ander niet onbelangrijk punt was het regelen van mijn ticket. Aangezien mijn ideeen pas eind september duidelijk vorm hebben gekregen, was het gezien de prijs noodzakelijk zo snel mogelijk een ticket te regelen. Omdat ik met een fiets en karretje ga, was het belangrijk dat ik met een maatschappij zou vliegen waar deze extra bagage enigszins goedkoop meegenomen kan worden. Ik heb nu een ticket waarbij ik van Amsterdam naar Auckland 35 kilo (excl handbagage) mee mag nemen. Bij de binnenlandse vlucht van Auckland naar Christchurch heb ik slechts een bagagevrijdom van 20 kilo, waardoor ik de overige 15 kilo moet bijbetalen.

Op dit moment ben ik druk bezig om een visum te regelen. Omdat ik langer dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland ga blijven is een visum verplicht. De aanschaf van producten (slaapzak, matje, fietskarretje etc), mijn ticket en mijn verblijfskosten betaal ik, met eventuele financiele hulp van directe familie, uit eigen zak. Al het geld dat ik via vrienden, kennissen, collega’s, andere relaties en sponsors binnenhaal gaat direct naar stichting UP4S. Als ik geld tekort kom in Nieuw-Zeeland dan schaf ik een Work and Holiday-visum aan, zodat ik mag werken in Nieuw-Zeeland.

De komende tijd ga ik me volledig richten op het vinden van sponsors en het inventariseren en kopen van materialen die ik nodig heb om veilig en goed voor 4,5 maand in Nieuw-Zeeland rond te gaan trekken.


< Vorige
spacer
Hosting gesponsord door Netground
© 2005 J.C.W. Text by Ruben Wesdorp
spacer