spacer

www.defietsendehollander.nl
6000 kilometer fietsen voor oeganda

spacer
header
Eindstand 
31 mei

122 dagen
6894 km
 
1ste bericht uit Nieuw-Zeeland
Beste mensen,

Hierbij het eerste berichtje uit Nieuw-Zeeland. Aangezien jullie dit bericht van mij kregen betekent dat ik goed ben aangekomen. Niet alleen ik maar gelukkig ook al mijn spullen.


De reis is goed verlopen. Ik was blij dat ik een overnachting had in Kuala Lumpur zodat ik nog een beetje kon slapen. Op Auckland bleek dat, in tegenstelling tot wat de Schiphol-dame me verteld had, mijn bagage niet automatisch overgeheveld zou worden naar het andere vliegtuig. Het was behoorlijk druk op Auckland en dan is zo’n enorme fietsdoos niet erg praktisch. Uiteindelijk wilde ze ook nog controleren of de fiets schoon was, dus moest hij helaas open.
Ik had voor mijn eerste nacht nog geen overnachting geregeld. Na 2 telefoontjes had ik een plaats midden in Christchurch (CC) weten te bemachtigen. Nu hoefde ik alleen maar een taxi te vinden die mij, mijn tassen en mijn enorme fietsdoos wilde meenemen. Uiteindelijk had ik iemand gevonden die het aandurfde om het gevaarte op zijn trailer te binden.

Na 2 dagen acclimatiseren in Christchurch (relaxt stadje trouwens) vond ik het tijd om mijn fiets in elkaar te zetten en op weg te gaan. Omdat ik de laatste paar weken weinig getraind had, besloot ik naar Diamnond Harbour (bbanks Peninsula) te fietsen, waar ik een soort trainingskampje zou beginnen. Dat heb ik geweten. Vanaf CC kon je al wat heuvels zien, maar ik wist niet dat ze zo steil zouden zijn. Het was gelijk terug naar de lichtste versnelling en zweten! Uiteindelijk boven had ik een geweldig uitzicht over de Lyttelton Bay. Er is niks lekkerder dan lichamelijk afzien en (daarna) genieten van de omgeving/uitzicht.
Nu sta ik met mijn tent op Purua Bay. Leuke gezellige camping. Gisteren een stuk off-road gefietst. Ook dat heb ik geweten. Geweldige uitzichten maar behoorlijk steile stukken, waar ik soms zelfs moest lopen. Op de camping hoorde ik van een Nederlandse man dat de ‘bergen’ hier wel n van de steilste van het Zuidereiland zijn. Dat was een behoorlijke opluchting!

Vanochtend heb ik de boot gepakt naar Lyttelton (andere kant van de baai) om wat eten te kopen en een internetcafe te vinden. Een internetcafe bleek er niet te zijn, maar bij de plaatselijke info-centre mocht ik (na een x lief glimlachen) achter hun computer.

Om jullie nog jaloerser te maken, wil ik even zeggen dat het hier tussen de 18-24 graden is met hoofdzakelijk zonneschijn. Beter!! Zoals jullie kunnen lezen vermaak ik me prima. Heb gezellige mensen ontmoet in het vliegtuig, op de fiets en op de camping, geniet van het afzien en de omgeving.
Ik hoop dat het met jullie in Nederland of waar je ook zit ook goed gaat!

Groetjes Ruben
< Vorige   Volgende >
spacer
Hosting gesponsord door Netground
© 2005 J.C.W. Text by Ruben Wesdorp
spacer