spacer

www.defietsendehollander.nl
6000 kilometer fietsen voor oeganda

spacer
header
Eindstand 
31 mei

122 dagen
6894 km
 
Bericht 27 januari
Hoi Hoi,
 
Hier weer een bericht uit Nieuw-Zeeland. Even een korte update 'alla Bridget Jones':
 
aantal sigaretten: 0 (natuurlijk)
aantal lekke banden: 0
aantal gereden kilometers: 535
topsnelheid met karretje: 53,7 km/uur
topsnelheid zonder karretje: 66,5 km/uur
 
Met het tellen van de bananen en muesli-repen ben ik maar gestopt. Dat is niet bij te houden.
Ik heb inmiddels mijn trainingskamp afgebroken en ben naar het binnenland getrokken. Banks Pensinsula is een aanrader! Tot aan vanochtend stond ik in Glentunnel. De rit daarnaartoe was behoorlijk saai. Om het schiereiland Banks Peninsula af te komen moest ik nog een aantal bergjes pakken. Het weer was behoorlijk slecht (beetje regen en harde wind tegen), maar ik Ruben Timofeeff Wesdorp had het gevoel dat het landinwaarts minder slecht zou zijn. En dat klopte.

Het fietsen ging goed, totdat ik op mijn mp3-speler halverwege de steilste berg Seal te horen kreeg. Ben even de titel kwijt. Maar ik stond in ieder geval gelijk geparkeerd. Het is psychisch, ik weet het! De rest van de dag wel nog behoorlijke wind tegen gehad, maar wel vlak. De polders van NL zijn wat dit stuk van NZ betreft interessanter om te fietsen. Maar ik ben 'a man on a mission' dus ....... trappen maar!

Gisteren een tocht gefietst naar het schitterende meer Coleridge. Supermooi!
Ik wist totaan vanochtend nog steeds niet of ik nu eerst naar het westen toe zou gaan of eerst naar het zuiden. Iedereen verteld wat anders. Uiteindelijk besloten om toch eerst naar het zuiden te gaan en dan tzt via de westkust naar boven te fietsen. Ik zit nu in Metven en stap zo weer op de fiets om verder te gaan in de richting van Geraldine. Het is snikheet (het asfalt smelt letterlijk weg), dus ik weet niet waar ik vanavond mijn tentje opzet.

Het fietsen gaat over het aIgmeen goed. Soms duw ik mijn kont dwars door m'n zadel heen als het behoorlijk bergop gaat, maar ook dat moet je meegemaakt hebben!

Ik hou jullie op de hoogte!
 
groetjes Ruben
 
< Vorige   Volgende >
spacer
Hosting gesponsord door Netground
© 2005 J.C.W. Text by Ruben Wesdorp
spacer