spacer

www.defietsendehollander.nl
6000 kilometer fietsen voor oeganda

spacer
header
Eindstand 
31 mei

122 dagen
6894 km
 
Verslag 11 Mei Afdrukken E-mail
geschreven door Administrator   
vrijdag 12 mei 2006
Hi hi

Het heeft even geduurd, maar hier is dan weer een nieuw verslag van mijn
ervaringen en bevindingen.

Aantal lekke banden: 2
Aantal gereden kilometers: 6253 (ja ja, de 6000 is gehaald!!!)
Topsnelheid met karretje: 67,3
Topsnelheid zonder karretje: 72,3

In het vorige verslag ben ik vergeten te vermelden dat ik hoe toepasselijk een dag voor Pasen in Jeruzalem was. Dit plaatsje is te vinden als je de Riverroad fietst. Hier in Nieuw Zeeland is dus alles wat er in Europa is, plus Jeruzalem. Met bovenstaande zin heb ik bijna weer een opdracht vervuld en wordt er weer 50 euro overgemaakt. Bijna, omdat ik nog de foto van Jeruzalem op de site moet zetten.

Kort enkele hoogtepunten:
* In Taupo had ik een gekke bui en besloot om maar eens uit een vliegtuig te vallen. Gelukkig zat ik aan iemand vastgegespt die een parachute had. De vrije val van 40 seconden is een heel gave ervaring.
* In het stinkende Rotorua ben ik meer te weten gekomen over en kennis gemaakt met de Maori-cultuur, vulkanische gebieden en het absorbatievermogen van de campinggrond.
* Ik ben naar het meest oostelijke puntje van de wereld gefietst, the east cape. Na 755 treden was ik boven bij de vuurtoren en zag East Island tussen de regendruppels door.
* Nadat ik ook het absorbatievermogen van de grond in Hicks Bay, Whakatane en Tauranga uitvoerig had bestudeerd, ontwaakten de zonnegoden, zodat ik met zonnig weer de Coromandel in kon fietsen. Met name het meest noordelijk gedeelte van de Coromandel is schitterend. Bijna niemand om je heen, afzien op de gravelpaden, prachtig baaien en supergroene weilanden.

Vier dagen geleden was het zo ver, de 6000ste kilometer werd gereden. Een van mijn doelen is daarmee voltooid. Nu kon ik de laatste 3 weken die ik nog te besteden had invullen door naar het zonnig Fiji te gaan en bij te komen van de laatste 4 maanden. Maar ik besloot flexibel te zijn en mijn doel aan te passen. Mijn doel is nu om 7000 kilometer te fietsen. Als het weer, de fiets en het lichaam mee willen werken moet het lukken. Ik hoop dat degene die mij per kilometer ook zo flexibel kunnen zijn!!!

Op dit moment ben ik in Whangarei en ben van plan om de komende dagen naar Bays of Islands te gaan om daar onder andere een poging te doen om met Flipper te zwemmen.

groet Ruben
Laatst geupdate ( vrijdag 12 mei 2006 )
< Vorige   Volgende >
spacer
Hosting gesponsord door Netground
© 2005 J.C.W. Text by Ruben Wesdorp
spacer